BIOGRAFI


First gig, 11 years old, Cavalleria Rusticana, Opera
First gig, 11 years old, Cavalleria Rusticana, Opera

Andreas har erfarenhet från komedi, drama, thriller, action. Han spelar för närvarande Oscar Karlsson i filmen LOCKED DOWN (HBO Max), skriven av Steven Knight och regisserad av Doug Liman, har en roll som polis i Hamilton, (TV4/C More), som religiös psykolog i Erika Wassermans (Gränsen) nya film, på bio och Netflix hösten 2022. Han spelade Gary, en ensamstående pappa som har att göra med en dyslektisk dotter i 'Dolt under ytan' (SVT/UR). vintern 2021. Han kan också ses spela huvudrollen som 'Hitman ' i kortfilmen HITOKIRI. 

Tidigare roller inkluderar Kommissarie Backman, chef för Nationella insatsstyrkan, i den hyllade TV-serien Gåsmamman hösten (2019), en bärande roll, som SÄPO chef, Terry Ling, i de två första avsnitten av MARIA WERN, (TV4/C More, 2018) och som begravningsentreprenör i tv-serien "Vår tid är nu". Han spelade en arg bilägare, där han improviserade en scen med den talangfulla svenska komikern Maria Lundqvist, en av filmens två huvudrollsinnehavare, i HEARTBREAK HOTEL, av den svenska storfilmsregissören Colin Nutley. I SVT:s komediserie PLAYA DEL SOL spelar han 'Tobias'. 

Han har spelat huvudrollen i reklamfilmer för prestigefyllda varumärken som Carlsberg, Heineken, HSBC, Microsoft, Renault, Volkswagen och Ray-Ban i Storbritannien, Spanien och Sverige. 

Andreas har haft SÄPO och vapenutbildning för film, genom Warner Bros. 

Arbetat som speaker och V.O. Har lagt till den svenska rösten i en guide för en sydafrikansk naturpark, via BLOK Media i London. Speaker för kanal 5, TV 3 och TV 4 i Sverige. Varit hallåa på UR, V.O. för en rad reklamkampanjer, bland annat Microsoft, Elgiganten och Oddset. 

Andreas Grant har internationell erfarenhet av filmskådespeleri, reklam, som V.O, modell och scenartist. 

Han upptäcktes genom street casting i mitten av 90-talet. Hans första reklam var för Ray Ban solglasögon och en rad internationella varumärken följde, bland dem; Volkswagen, Carlsberg, Renault, IKEA, HSBC, Heineken (som en del av Bond SKYFALL-kampanjen). 

Andreas har ingen formell skådespelarutbildning och älskar att improvisera. 

Han sågs som en återkommande panelmedlem i litteraturprogrammet 'Sjölins Akademi' lett av Daniel Sjölin (tidigare programledare för BABEL, SVT) vid lanseringen av COMHEM, Sveriges största webbleverantörs nya kabel-tv-station.

Han bodde i New York i ett halvår och i London i 6 år.

Andreas är också manusförfattare och regissör som arbetar både kommersiellt och som oberoende